Tags

, , , , , , , , ,


Så er Thomas væk

Udgiver: People’s Press

Udgivet: 20-03-2015

Sideantal: 105

Format: Bog, Indbundet

1 stjerne (2)

Jeg har lånt bogen på biblioteket.

I morgen er det 6 måneder siden min far døde. På en måde er tiden gået virkelig stærkt, og på en måde er den gået virkelig langsomt. Jeg savner han hver eneste dag, men jeg græder ikke længere hver eneste dag. Han er i mine tanker mange gange om dagen, hver dag.

Jeg har søgt og søgt efter bøger om sorg, der kunne spejle mine følelser. Jeg har haft brug for at finde ud af om sorg er individuel. Det meste af det jeg fandt, var faglige bøger om tilgangen til sorg. Om at komme videre. Der findes i øvrigt ikke særlig meget litteratur om pludseligt at miste en forælder som voksen. Eller også har jeg ikke være god til at lede.

Jeg stødte på Så er Thomas væk i min søgen, og selvom den er skrevet om at miste en ægtefælle, så fangede den min interesse alligevel. For den handler om meget mere end det. Den handler om alle følelserne omkring at miste en man er tæt på. Ængstelse, afmagt, sorg, glæde og ikke mindst alle minderne, og om hvordan vi skal lære at leve med dem uden at det bliver forstilt.

Så er Thomas væk gav mig noget af det jeg har ledt efter. Svaret på om sorg er individuel. Overraskende nok er svaret nej. Sorg er præcis den samme om du mister en ægtefælle eller en far. Sorg er sorg. Ingens sorg er mere rigtig end den anden. Men hvordan man kommer igennem sorgen, er individuel. Hvad du har brug for, er individuel.

Jeg har heldigvis dejlige mennesker i mit liv, som giver mig plads til min sorg, som stadig er til stede i allerhøjeste grad. Men helt ind under huden kommer de nok ikke, fordi jeg selv, måske ubevidst, slår min sorg hen. Derfor var Så er Thomas væk præcis den bog jeg havde brug for. Jeg græd mens jeg læste den og jeg græder mens jeg skriver dette. Men det løsner op, og dét er præcis hvad jeg har brug for.

Tak til Charlotte Bork Høvsgaard for at hjælpe mig med at hele.