Tags

, , , , ,


Udgiver: DreamLitt

Udgivet: 06-05-2018

Sideantal: 322

Format: Bog, hæftet

Anmeldereksemplar fra forlaget

Det er jo helt absurd at give denne her 4 stjerner. Normalt, når jeg giver en bog stjerner er det efter hvor godt jeg kan lide dem.

Kommunebarn er absolut ikke én af de bøger, man synes bare er helt igennem skøn. Jeg kan godt lide den, men begrundelsen er en helt anden, end den plejer at være.

Kommunebarn er barsk, og som mor til to, kan jeg kun fortælle om hvor meget mit moderhjerte bløder for Laura. Intet barn, hverken i Danmark eller andre steder i verden, skal udsættes for så forfærdelige ting, som Laura beretter om. Der må ikke ske! Og alligevel sker det jo. Hvad er det der gør, at man ikke lytter til barnet. Ja, det kan godt være, at barnets opførsel er uacceptabel, men hvordan skal et omsorgssvigtet, misbrugt barn lære at opføre sig ordentligt, når de voksne omkring det tilsyneladende slet ikke ved hvordan man skal opføre sig.

En sygeplejerske siger på et tidspunkt til Laura: “Jeg ville ønske du var lillebitte, så jeg kunne putte dig i lommen og tage sig med hjem”. Præcis sådan har man det, når man læser Kommunebarn. Man får lyst til at tage Laura til sig, og iøvrigt alle andre børn der har det svært. Så let er det jo ikke. Jeg har hverken kompentencerne eller overskuet til at tage mig af et omsorgssvigtet barn. Derfor ville jeg ønske, at systemet i Danmark gjorde der bedre. Man hører gang på gang i medierne om kommuner der svigter og ignorerer barnets råb om hjælp. Det er ikke godt nok! Selvfølgelig er der helt sikkert også steder hvor det går godt med anbragte børn. Men når der ikke går godt, er det så vigtigt at det bliver fortalt.

Derfor skal Kommunebarn have 4 stjerner. Fordi den er vigtig, og forhåbentlig kan skabe noget opmærksomhed omkring børns vilkår i et system der ikke lytter til dem!

Du kan møde Laura Helena Pimentel da Silva på Bogforum nu på lørdag, den 27. oktober kl. 11 på DreamLitts stand. Jeg er i hvert fald sikker på jeg lige skal forbi og sige hej.