Tags

, , , , , ,


thumbnail_IMG_9428

Udgiver: Forlaget Turbine

Udgivet: 29-06-2018

Sideantal: 244

Format: Bog, Hæftet

Anmeldereksemplar fra forlaget

1 stjerne (3)

Normale mennesker står ikke i regnen og synger er ikke som alle andre bøger. Jeg synes faktisk det er en smule forfriskende. Hele bogen er skrevet i små korte kapitler. Sætninger er skrællet fri af alle overflødige ord. Det er kun det virkelig essentielle der står tilbage. Jeg er vild med det. For mig er det lige præcis det, der gør bogen så stærk.

Ved at sætningerne er korte og kontante gør det også, at man i hvert fald i starten, opfatter Ellas opførsel som en form for oprør mod alt og alle… på nær Charlie. Senere går det dog op for en, at hun er lige så forvirret, hvis ikke mere, som hun faktisk er vred.

Jeg tror mange unge kan nikke genkendende til følelsen af at være helt forkert, og ikke rigtig kunne finde sin plads i verden, der bare farer forbi. Om det så er ens seksualitet man er usikker på, eller om man har kærestesorger eller om der er problemer i familien, så kan følelsen jo godt være den samme. Når man så ovenikøbet er teenager, og der i forvejen sker en masse på den front, bliver følelsen jo kun forstærket. Jeg synes, at Normale mennesker står ikke i regnen og synger rammer ned præcis midt i den følelse.

Normale mennesker står ikke i regnen og synger er en fantastik og stærk ungdomsroman om at finde sig selv, og accepterer de forandringer der sker i takt med at man bliver ældre og mere bevidst om sig selv og det man står for og tror på. Den går lige i hjertet, og man er med Ella fra start til slut. Hvis jeg havde læst denne bog som 16-årig ville jeg helt sikkert have knuselsket denne bog, og det kommer uden tvivl til at være yndlingsbogen for mange unge læsere.