Tags

, , , , ,


IMG_8173

Udgiver: Trykværket

Udgivet: 21-11-2017

Sideantal: 196 sider

Format: Bog, Hæftet

Anmeldereksemplar fra forlaget

1 stjerne (3)

Barsk, barsk, BARSK!!

Befri os fra det onde er en virkelig god bog. Den er spændende og virker meget vel-researchet. Jeg har aldrig selv været i Afrika, men jeg havde følte nærmest jeg var der lige fra begyndelsen.

Zainabs del af historien, var klart den der berørte mig mest. Bare tanken om børnesoldater er jo næsten ikke til at bære. Børns liv bliver taget fra dem, og de bliver tvunget udføre bestialske handlinger. De bliver tortureret, voldtaget og også gerne gjort mere eller mindre afhængige af stoffer eller lignende. I bogen er dette også godt beskrevet og nogle steder er det ligefrem så billedligt, at jeg flere gange lige måtte bide tænderne sammen. Det allerværste, er jo, at denne del af romanen ikke er fiktion. Det er sådan det rent faktisk er nogle steder i verden.

Leona og Zainabs skæbner bliver flettet ind i hinanden, og det gøres, trods den alvorlige og barske fortælling på en rigtig fin måde.

Hvor jeg havde en kæmpe sympati for Zainab, selvom hun har gjort forfærdelige ting, havde jeg INTET tilovers for Leona. Hun er noget af det mest selvcentrerede og irriterende pigebarn jeg længe har stiftet bekendtskab med. Hun er sur, egoistisk og helt uudholdelig. Ja, undskyld, men sådan har jeg det virkelig.

Noget andet, som jeg desværre er nødt til at påpege, er opsætningen af bogen. Skrifttypen er fin, om end en anelse lille. IMG_8190Bogen er ret tung, sådan rent fysisk, selvom den i virkeligheden ikke er på så mange sider, og siderne er tætskrevne og nærmest skrevet helt ud i margenen på begge sider. Det gør, i hvert fald for mig, at jeg var meget længe om at komme igennem bogen. Det var lige som om mit læseflow ikke rigtigt ville indfinde sig. Især også hvis man gerne vil have bogen formidlet som en ungdomsbog, så tror jeg, at man måske skulle overveje en opsætning, der gør læsningen flydende.

Når det så er sagt, så er det faktisk en virkelig god bog, som kan lære os alle ikke at tage vores gode liv for givet.