Tags

, , ,


img_7897

Udgiver: People’s Press

Udgivet: 10-01-2018

Sideantal: 314 sider

Format: Bog, Indbundet

Anmeldereksemplar fra forlaget

1 stjerne (3)

Krigsturisten er en virkelig velskrevet og velresearchet roman. Jesper Bugge Kold skriver fænomenalt. Som læser bliver man en del af bogen. Jeg synes personligt at starten af bogen sætter en meget høj standard. Kedsomheden i Niels’ liv er til at tage at føle på, og man kan mærke hans lede ved den daglige trummerum. Måske har det også noget at gøre med, at de fleste af os nok godt kan nikke genkendende til følelsen af at kede sig i sit eget liv. Det er dog nok de færreste af os, der ville søge spændingen i en krigszone.

Niels tager afsted med en gammel ven, Michael, som er krigsfotograf. Michael er alt det, som Niels ville ønske han selv var. Hård, fri og lever det vilde liv. Det er nok også lidt det, der trækker i Niels. Efter han er vendt hjem fra sin første rejse, kan han ikke rigtig glemme følelsen af frihed og spænding. Derfor må han afsted igen. Og igen. Og igen. Han bliver en del af Michaels omgangskreds, når de er på tur. Michaels venner bliver også Niels’ venner.

Til trods for at bomberne kommer lidt for tæt på et par gange er Niels umættelig. Han er nærmest blevet afhængig af det adrenalinsus det giver ham at være på krigsrejserne.

Oplevelserne og hele stemningen på de forskellige destinationer er igen virkelig godt beskrevet, og man kan virkelig fornemme varmen, menneskerne og den latente frygt som Niels oplever hele tiden.

Jeg synes at Jesper Bugge Kold tager godt fat i nogle af de problemstillinger og metoder, som man som journalist kan være tilbøjelig til at ty til for at få den bedste historie eller det bedste pressefoto. Jeg er ikke i tvivl om, at nogle af historierne her kunne være ægte. Jeg kunne endda godt have tænkt mig endnu mere på den front, men jeg synes alt i alt at Krigsturisten utvivlsomt er en anbefalelsesværdig roman.

Og hvad angår Niels…Så er han bare helt igennem irriterende, men netop dette er i høj grad med til at understrege Jesper Bugge Kold evne til at skrive.