Tags

, , , , ,Udgiver: Forlaget Mellemgaard

Udgivet: 14-07-2017

Sideantal: 173 sider

Format: Bog, Hæftet

Anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget

1 stjerne (5)

Deltahan er absolut ikke noget mesterværk, men et eller andet kan den alligevel. Det er tydeligt at mærke, at det både er forfatterens første bog, og at han samtidig er ung. Jeg er sikker på at der nok skal komme flere bøger fra Mikkel B. G. og han skal nok finde sin rette stil.

Jeg synes Deltahan var en rigtig fin debut, men med masser af plads til forbedring.

Hovedperson Dean skildres faktisk rigtig fint, og man fatter sympati for ham med det samme. Ja han har sine særheder og sin lidt ensrettede tankegang, men han er er også Teenager med stort T ik?

Hans problemer i hverdagen er noget vi vist alle kan relatere til og huske tilbage på. Teenagetiden er jo for de fleste en smule forvirrende. Selvfølgelig er det lidt sværere at relatere til at have mistet et nært familiemedlem, i Deans tilfælde en storebror. Derfor kunne jeg også godt have tænkt mig en lidt mere personlig vinkel på Deans sorg. Jeg synes det bliver en smule overfladisk, og ikke bliver en integreret del af historien.

Det er som om vi når at høre om mange ting og forhold på meget kort tid, og derfor bliver det til tider en anelse for spraglet for mig. Vi har både forholdet mellem Dean og hans forældre PLUS deres sorg. Så er der forholdet mellem Dean og hans kammerat Adolphsen. Det virker som om der ligger et opgør og lurer, men der bliver bare aldrig sat ord på. Forholdet mellem Dean og Tenna er det bedst beskrevede, og den del af historien hænger rigtig godt sammen.

Jeg kunne rigtig god lide at hovedpersonen var en ung fyr. Der findes virkelig mange ungdomsromaner koncentreret omkring piger. Det er rart for en gangs skyld at komme lidt ind i drengenes univers.

Mit råd til Mikkel B. G. er helt klart: Bliv ved med at skrive, bliv bedre til at samle historien og hold fokus.

Grunden til at Deltahan for mig ikke når op på 3 stjerner eller mere, er simpelthen, at handlingen for mig bliver lidt for springende og ufokuseret. Man vil for meget på én gang, og så fungerer det desværre ikke på papiret.