Tags

, , , , ,


Ok, jeg indrømmer blankt, at det er for dårligt, og viser virkelig hvor ustruktureret en blogger jeg er, men for lidt over to måneder siden blev jeg tagget af Amanda Emma fra bloggen frk. litteratur.

Tag’et handler om lydbøger, som er virkelig passende, fordi netop lydbøger er jeg efterhånden blevet rigtig rigtig glad for.

1: Hvilken bog var bedre som lydbog?

Jeg har faktisk ikke hørt en lydbog, som jeg allerede har læst, men jeg vil alligevel vove og påstå, at jeg har et godt bud på en lydbog, som er bedre som bog. Jeg har for nyligt lyttet til Ternet Ninja af Anders Matthesen. Hold nu op den var sjov, og det der fungerede rigtig godt ved lydbogen var, at det var Anders der selv var oplæser. Og med hans galleri af stemmer og figurer blev det hylemorsomt. Du kan læse min anmeldelse her.

2: Hvilken bog var dårligere som lydbog end i fysisk form (hvor du skiftede undervejs)?

Jeg tror faktisk ikke jeg har lyttet til en lydbog der var dårligere end den fysiske, men jeg har et bud på en lydbog med en skrækkelig oplæser.

For lang tid siden lyttede jeg til PS. trænger til flødeskum (og diller) af Jeanett Veronica Hindberg oplæst af Josefine Graakjær Nielsen. I lang tid troede jeg egentlig, at det var forfatteren selv der læste op, men det var det så ikke. Den bog fungerede bare ikke for mig, jeg synes den var så plat og måden den blev læst op på, gjorde det bare ikke bedre. Jeg synes oplæseren var skabet og forsøgte at fremtvinge en stemning af virkelig lummer karakter. Jeg ved der er en efterfølger, men jeg kommer hverken til at læse den eller lytte til den 😉

3: Bedste kvindelige oplæser og bedste mandlige oplæser?

Jeg ved ikke om jeg vil sige, at Hannah Tointon er den allerbedste oplæser i hele verden, men hendes oplæsning af Zoe Sugg’s Girl Online bøgerne er bare så gennemført. Hendes stemme passer virkelig godt til handlingen og målgruppen for bøgerne. Hun virker bare super sød og så fin. Jeg kunne godt tænke mig at høre hende oplæse andre bøger, men jeg er helt sikker på, at det vil være YA genren der passer hendes stemme bedst.

Min favorit mandlige oplæser er Kim Hammelsvang Henriksen. Jeg har hørt hans oplæsning af Louise Haibergs Dæmondræberen, men han har faktisk indlæst en del forskelligt. Både fantasy-ungdomsbøger og krimier. Hans stemme er så rolig og han læser hvert ord helt tydeligt uden at det bliver for langsomt.

4: Den længste lydbog du har lyttet til?

Jeg tror den længste lydbog jeg har lyttet til er Hviskende Lig af Dennis Jürgensen (14 timer og 6 minutter). Jeg synes alle tre bøger i serien om Roland Triel er rigtig gode og spændende. Det er den eneste serie, hvor jeg udelukkende har hørt bøgerne som lydbog, og jeg kunne faktisk ikke forestille mig at skulle læse dem selv nu. Nummer 4 i serien er lige p trapperne, og jeg glæder mig meget til endnu en lytteoplevelse.

5: Den korteste lydbog du har lyttet til?

Den korteste lydbog jeg har lyttet til er Papmaché-Reglen af Hella Joof, også oplæst af Hella selv.

Det er en skøn og humoristisk bog, og jeg elskede den. Den er simpelthen bare SÅ meget Hella, som jeg forestiller mig hun er. Jeg så hende på Bogforum sidste år, og hun virker simpelthen bare så sød.

6: Hvordan lytter du til lydbøger? (Ipod, computer, telefon? Hvilken slags høretelefoner bruger du?)

Jeg lytter til lydbøger på min iPhone via min Mofibo app. Jeg er simpelthen så glad for Mofibo. Både med hensyn til lydbøgerne, men bestemt også e-bøgerne. Jeg ville ikke undvære mit abonnement, selvom jeg måske synes det er liiiiiiidt dyrt i forhold til hvor mange bøger jeg egentlig læser der om måneden. Men efterhånden som jeg er blevet mere og mere glad for lydbøger hører jeg jo lige så ofte lydbog, så nu kan det nok lidt bedre betale sig for mig. Oftest lytter jeg når jeg er på arbejde. I stedet for radio, hører jeg simpelthen lydbog. Det fungerer dog ikke så godt, hvis jeg skal forfatte en masse breve, så glemmer jeg nemlig at høre efter, men ved alm. tastearbejde fungerer det super fint. Jeg lytter også tit til lydbøger når jeg laver mad, eller f.eks. hænger vasketøj op. Af høretelefoner bruger jeg apple’s der følger med når man køber en iPhone. Jeg ønsker mig et par rigtig gode nogle, men jeg er simpelthen for nærig til at betale hvad det koster, og dem jeg har fungerer jo fint 😉

7: Burde forfattere oplæser deres egne bøger?

JA! Det mener jeg simpelthen burde være et must. Om ikke andet burde de levere en demoudgave, så den der i sidste ende ved lige præcis hvor et bestemt tryk skal lægges eller hvordan et bestemt navn skal udtales.

Grunden til at jeg synes forfattere selv burde læse deres bøger op, er at de jo ved hvilke følelser de har lagt i bestemte scener og karakterer. Det tror jeg en tilfældig oplæser kan have svært ved at ramme spot on.

8: Er der en lydbog du ønsker at lave om på?

Nej det tror jeg faktisk ikke. Hvad der ikke fungerer for mig ved en lydbog, kan jo sagtens være rigtig fint for andre.

9: Den bedste lydbog du har lyttet til?

Det er helt klart Ternet Ninja. Ikke for dens indhold nødvendigvis, men for måden den er læst op på. Jeg synes absolut at alle burde høre den. Har sjældent været mere underholdt.

10: Hvilken lydbog har du for nyligt lyttet til?

Den sidste lydbog jeg har lyttet til var Rigtige Veninder af Iben Maria Zeuten, oplæst af Sara Hamdrup. En samtalebog om veninder på godt og ondt. En udmærket lille bog, men ikke én jeg vil huske i lang tid. Hverken for indholdet eller oplæseren.

Bonus: Hvilken bog ville du ønske fandtes som lydbog?

Det her bliver et rigtigt kedeligt svar, for jeg ved det faktisk ikke. Det er sjældent, at jeg leder efter en lydbog alene ud fra titlen. Jeg leder ofte efter nogle der ikke er for lange. Andre gange støder jeg bare tilfældigt på titler, som jeg har på min TBR, men som jeg måske godt inderst inde ved, at jeg ikke får læst i fysisk form. Så prøver jeg lydbogsudgaven af, og hvis den fungerer for mig lytter jeg til den.

Eftersom det har taget mig en evighed at få svaret på dette tag, har jeg ikke tagget andre, men fortsæt endelig legen, hvis du har lyst 🙂

Tak til søde Amanda Emma for at tagge mig. Hvis andre skulle have lyst til at sende mig et tag, eller bare ønsker at få svar på nogle spørgsmål om mig, så er I selvfølgelig velkomne, og jeg skal forsøge at lade være med at være to måneder eller mere om at svare 😉