Tags

, , ,


IMG_6681 (2)

Udgiver: Lindhardt og Ringhof

Udgivet: 04-09-2017

Sideantal: 493 sider

Format: Bog, Hæftet

Anmeldereksemplar fra forlaget

1 stjerne (3)

12 bogstaver: ”Langsommelig”

Bjerget er på en eller anden måde virkelig langsom i sin handling. I starten syntes jeg godt nok den var svær at komme rigtig i gang med. Det var som om man ikke rigtig kom nogle vegne. Jeg kan ikke helt sætte en finger på, hvad det er, men jeg havde lidt svært ved at få starten på bogen til at passe med bagsideteksten.

Jeg vil så sige, at handlingen senere kompenserer for den langsommelige opstart.

 

8 bogstaver: ”Fængende”

Den langsomme opbygning af Bjerget, er helt klart med til at holde én fanget i handlingen. Der er både mysteriet, som man nærmest bliver en smule besat af at få afsløret. Persongalleriet er faktisk også med til at det er svært at slippe bogen. Jeg er især meget stor fan af Salinger og hans svigerfar Werner. Deres interne forhold virker så hyggeligt, at man næsten ville ønske man kunne være en del af det. Noget andet, der er med til at holde læseren fast er sproget. Det er nemt med en snert af humor. Det flyder bare, og man føler at siderne vender sig selv.

 

13 bogstaver ”Filmmateriale”

Bjerget skal laves til en tv-serie. Jeg håber virkelig, at den bliver vist i dansk tv, eller at den kan tilgås på diverse streamingtjenester, når vi når dertil. Jeg er overbevist om, at den vil fungere helt eminent på tv. Beskrivelserne af naturen omkring Bletterbach er så smukke, at man nærmest kan føle både solen og kulden mens man læser. Nogle gange kan lange beskrivelser være kedelige og ikke særligt givende for historien, men i Bjerget er det kun en fordel beskrivelsen af omgivelserne.

 

18 bogstaver: ”Anbefalelsesværdig”

Bjerget er absolut anbefalelsesværdig. Det er en velskrevet debut, og jeg er sikker på, at vi nok skal se mere fra forfatterens hånd. Og jeg vil i hvert fald læse med næste gang.