Tags

, ,


image

Udgiver: Alinea

Udgivet: 01-04-2016

Sideantal: 88

Format: Bog, Hardback

1 stjerne (2)

Gang på gang lykkes det Sandra Schwartz at ramme plet lige i hjertekulen, så man bliver helt rørt. Tænk at jeg som 36-årig kan få en klump i halsen og tårer i øjnene af en bog skrevet til 12-14-årige.

Det er fordi Sandra Schwartz kan noget helt særligt i brugen af sine ord, og hun har en kæmpe forståelse og åbenhed overfor de unges følelser og hvad det er der fylder når man er i starten af teenageårene.

Syng for mig er helt klassisk i sin fortælling om skolepigen, som forelsker sig i den nye vikar. Det er tydeligt fra start, for mig som voksen, at det nok er det der vil ske, men fordi der også er så mange andre konflikter indlejret i fortællingen, bliver det ikke klichéagtigt.

Hovedpersonen Tara døjer en del med selvtilliden både i forhold til sin musik, til drengene og ikke mindst sit udseende. Hun spejler sig i veninden Astrid, som ikke helt har samme mindreværdskomplekser. Halvvejs i bogen havde jeg både lyst til at trøste og ryste Tara. Trøste fordi hun jo har brug for at vide hun er ok, og ryste fordi hun skal lære at sige fra over for sin dominerende veninde.

88 sider er ikke meget, men hvem behøver mere, når man formå at skrive i så koncentreret form og stadig nå hele følelsesregistret igennem.

Advertisement