Tags

,


IMG_3306

Udgiver: Forlaget Brændpunkt

Udgivet: 01-06-2016

Sideantal: 231

Format: Bog, Hæftet

Anmeldereksemplar fra forlaget. Du kan købe den her

 1 stjerne (3)

Lige da jeg gik i gang med denne bog, synes jeg den var sær. Jeg synes den var en smule rodet og virkelig underlig. Der gik dog ikke længe før min opfattelse ændrede sig. Det viste sig at være en virkelig interessant og vedrørende bog, der handler om et dybt svigt, som hovedpersonen Tenna har været udsat for gennem hele sin barndom. Dette svigt præger måden hvorpå hun lever sit voksenliv. Tenna higer efter anerkendelse i ordets reneste forstand. Hun ønsker bare at der er nogen der vil lægge mærke til hende og give hende ros og omsorg. Hver eneste gang, der så er nogen som viser bare den mindste interesse for hende og hendes liv lukker hun helt i. Tænk nu hvis de alligevel ikke kan lide hende, eller rettere hun er jo ikke noget værd, så selvfølgelig kan de bedre lide alle andre end hende. Det er tanker som disse, som får hvirvlet Tenna ind i et spind af løgne, som tager til, da hun ”møder” Solvej. Solvej ligger på hospitalet efter et trafikuheld. Det var Tenna der hjalp hende da hun blev kørt ned. Solvej ligger i koma, men Tenna begynder at besøge hende og tale med hende om hendes barndom og problemer.

Selv ikke den læsegruppe hun er en del af på seminaret kan overbevise Tenna om, at hun er god nok. Den ene pige, Marlene, forsøger virkelig at skabe og opretholde et godt forhold, men gang på gang finder Tenna på undskyldninger for ikke at involvere sig.

Jordbærkjolen er en bog der helt tydeligt viser hvor svært det kan være at overkomme et svigt og bryde den sociale arv. Læs den, selvom du nok som mig ender med ondt i maven og en klump i halsen. Det er én af den slags bøger der bliver hængende, selv efter sidste side er vendt.

 

Reklamer